Att renovera badrum blev min terapi

renovera

Renoverat badrum, kaminen sprakar och jag sitter men en kopp kaffe och bara njuter. Det tog två år att renovera huset för att få det att kännas som mitt.

Efter en många tuffa år satt jag helt plötslig med ett litet sött hus som jag köpt för att börja mitt egna liv efter en jobbig separation. Jag ville verkligen inte sätta mig i en lägenhet utan var ville hitta ett boende som jag kunde hålla mig lite sysselsatt med för att kunna gå vidare med mitt liv. Så när det lila söta huset dök upp slog jag till, jag behövde bara renovera det lite var min tanke.

Badrummet


Jag var tvungen att börja renovera badrummet och tog in en firma och strax innan jul var det äntligen färdigt och jag blev så nöjd. Jag är en rätt händig kvinna och klarar av det mesta själv, men att renovera kostar ju en hel del så efter badrummet bestämde jag mig för att bara bo in mig ett år för att känna mig fram hur jag vill mitt boende ska se ut för att jag ska trivas och få det att kännas som hemma. Att renovera badrum är verkligen inte enkelt!

Fasaden

Den våren och sommaren hände det inget inomhus utan all tid la jag på utsidan och trädgården. Var tvungen att renovera fasaden och fönsterna. Ny färg kom på och blommorna började växa. Jag var så nyfiken på vad som växte i rabatterna. Sommaren gick hösten kom så då var det tid att göra något inomhus igen. Jag satt en mörk höstkväll i tv-rummet och kände att jag verkligen inte trivdes här.

Vad hade jag egentligen gjort hur tänkte jag när jag köpte ett hus som jag var tvingen att renovera själv utan hjälp, utan någon som man kunde bolla idéer med. Nu kände jag mig så ensam, visst mina vänner fanns där och hjälpte mig så mycket dom kunde men jag saknade någon i mitt liv. Den vintern orkade jag inte med att fixa någon med huset utan började ångra mig mer och mer. Men så strax efter nyår vände allt. Jag tog tag i att renovera igen.

Renovera
Att måla väggarna själv var väldigt terapeutiskt.

Väggarna får liv

Ny färg på väggarna var allt som behövdes och jag kände mig lycklig igen. Nu började huset kännas som mitt igen, jag kunde göra vad jag ville för att få det att kännas kärleksfullt och hemtrevligt. När våren kom kände jag mig helt avslappnad, jag bestämde mig för att jag skulle klara mig själv och inte gå in i ett förhållande på ett bra tag nu. Jag insåg att när jag höll på att renovera mitt hus renoverade jag även mig själv . Att renovera badrum blev verkligen min räddning!

Vill du läsa en spännande artikel? HÄR kan du läsa om min vän, som är elektriker och hur det kan gå att arbeta under ett åskoväder.